Dream Nepal - Newsletter

Benvolgut/da,
Des que vam engegar l’Associació Dream Nepal i el nostre projecte, MalaHome, hem anat publicant tots els avenços a la nostra pàgina web (www.dreamnepal.org), a Facebook (https://www.facebook.com/associaciodreamnepal/) i a Instagram (https://www.instagram.com/ongdreamnepal/).

Tot i que sempre pots entrar en aquests llocs, llegir com van les coses, veure’n centenars de fotografies i fer qualsevol comentari, hem pensat que també us agradarà que us informem mensualment del que passa a Dream Nepal i a MalaHome en forma de Newsletter.
Aquesta primera newsletter és especialment extensa donat que et volem fer un resum de totes les activitats que hem portat a terme des de principis d’any fins el moment. A partir de la següent, només recollirà les activitats mensuals.
NEWSLETTER 1 –  GENER - NOVEMBRE DE 2016
PLA OPERATIU 2016
 
L’objectiu del Pla Operatiu per l’any 2016 era la posada en marxa de l’ONG, els canals de difusió, la trobada de fonts de finançament, el lloguer i condicionament de la casa i la contractació del personal necessari, i amb tota aquesta infraestructura engegada, acollir els nens i començar les activitats d’atenció previstes al Projecte, el dia ú d’agost.
ACTIVITATS REALITZADES
Gener - Març
A principis de l’any 2016 es va acordar amb l’ONG Prisoner Assistance Nepal (PA Nepal) que es signaria un conveni de col·laboració pel qual MalaHome rescataria i acolliria nens i nenes fills de dones a la presó, amb la intenció d’acollir-n’hi quinze.
                 

Paral·lelament a Barcelona es va elaborar el pressupost inicial, es varen dur a terme accions per a la difusió del Projecte i de captació de fons amb la intenció d’aconseguir un mínim de 55.000€ per a la posada en marxa del Projecte i garantir el seu funcionament durant l’any 2016:
 • Es van crear teasers, flyers i vídeos de difusió.
 • Es va crear la pàgina web (http://www.dreamnepal.org) i posteriorment, dins la mateixa web, la botiga online de productes necessaris per a la casa (http://www.dreamnepal.org/helppoint/es/).
 • Es va crear una pàgina de Facebook on comunicar les accions dutes a terme i interactuar amb les persones interessades https://www.facebook.com/associaciodreamnepal/)
 • Es va crear el sistema d’aportacions econòmiques per a socis i empreses col·laboradores basat, fonamentalment, en la inscripció com a soci, padrí, partner o mecenes a través de l’apartat de la web http://www.dreamnepal.org/solidarizate.html.
 • Es van començar els contactes amb entitats i fundacions que poguessin aportar subvencions.
 • Es va fer un conveni amb l'associació càntabra Ruta 6 pel qual es farà càrrec de totes les despeses d'educació dels nens de MalaHome.
 • Es va organitzar una festa benèfica per recaptar fons.
 • Es va acordar amb l’organització de Canet Rock la participació del grup La Raíz com a acció mútua de promoció
Al mes de març de 2016, ens vam desplaçar a Katmandú per signar el conveni amb PA Nepal i per buscar i llogar una casa amb els requisits desitjats per al Projecte.

A la vegada es van elaborar els plans d'actuació del Projecte i es va contactar amb el personal que hauria de treballar a MalaHome. Per la seva recerca i contractació es va recórrer als contactes a Nepal (PA Nepal, altres ONG, UE).

Aquest personal va ser:
 • Un coordinador espanyol.
 • Una coordinadora nepalesa.
 • Una mestra de kindergarten.
 • Dues Didis (cuidadores).
 • Una cuinera.
Abril - Juny
Trobada la casa i contractat el seu lloguer, entre els mesos d’abril a juny de 2016 es van dur a terme les obres necessàries de condicionament i millora. Aquestes obres es van dirigir des d'Espanya a través dels contactes de Dream Nepal a Katmandú. Part d’aquestes obres, la pintura exterior i interior, i la reparació de finestres, vidres i mosquiteres, van anar a càrrec del propietari de la casa.
A finals del mes d’abril es va fer una festa benèfica a la sala Luz de Gas de Barcelona per tal d’aconseguir fons i fer difusió del Projecte. Durant aquest període també es van rebre donacions, per part de particulars, de roba de casa i roba pels nens.
Juliol - Agost
Un cop condicionada la casa es va organitzar un grup d’onze voluntaris –inclosos els membres de la junta directiva– que durant el mes de juliol de 2016 es van desplaçar a Katmandú per dur a terme les accions necessàries per a que la casa pogués acollir els primers nens el dia 31 de juliol. Durant uns dies, set components del grup musical La Raíz van col·laborar en les tasques.

Aquestes accions van ser:

 • Finalitzar instal·lacions que quedaven pendents, moblar-la i decorar-la. Es van comprar els estris necessaris, es van construir tots els mobles, es va condicionar el kindergarten i es va millorar la caseta on ara viu el director de MalaHome.
 • Formalitzar els contractes del personal, instruir-los en l’objectiu i sistema de gestió del Projecte i assignar-los les seves corresponents responsabilitats.
 • La directora, la professora del kindergarten i la cuinera van començar a treballar-hi el dia 15 de juliol, les cuidadores ho van fer el 31 de juliol. Durant aquest mes també es va comptar amb un altre cuiner de suport.
 • Dur a terme les darreres gestions amb PA Nepal per l'acollida dels nens i per a la relació comptable. Es va signar el conveni de col·laboració definitiu.
A finals de juliol l’equip de voluntaris va abandonar la casa, quedant a la casa en Javier, fins el 3 d’agost i la Marina i la Laura fins a finals d’agost junt amb el personal de la casa.
 
Eliza, Marina, Shreejana, Javier, David, Laura i Paru
L'arribada dels nens
El dia 31 de juliol van arribar a MalaHome els primers set nens i nenes beneficiaris del Projecte i van començar les primeres accions contemplades als plans d’actuació, així, durant els primers dies del mes d’agost:
 • Els nens van passar una revisió feta pel metge del projecte Health for Nepal de l’associació Amics de Nepal i es van dur a terme les accions de cura de la salut derivades.
 • Es va contractar un metge local per a les revisions mensuals.
 • Es va buscar institut per les nenes més grans, escoles pels nens en edat escolar i van començar les activitats del kindergarten pels més petits. L’anada a l’escola dels nens va suposar el pagament de les matricules corresponents, la compra d’uniformes i material escolar.
A mitjans d’agost van arribar a MalaHome vuit nens i nenes més, que també van ser revisats mèdicament i als que també es va matricular a l’escola o van passar al kindergarten, tot depenent de la seva edat. A partir d’aquest moment a MalaHome vivien dos nenes que assisteixen a l’institut, nou que van a l’escola a diferents cursos i quatre que romanen al kindergarten de MalaHome on es preparen, mitjançant el mètode Montessori, per anar a l’escola.


Durant aquest mes, a banda de les activitats educatives van començar altres accions psicosocials necessàries també pel correcte desenvolupament dels nens i nenes de MalaHome, com ara, les classes de dansa, visionat de pel·lícules, tallers de relaxació, d’arts plàstiques, assemblees, excursions o sortides a la piscina municipal.
El dia 15 d'agost es va inaugurar oficialment MalaHome, amb la assistència d'Indira Ranamagar de PA Nepal i d'altres autoritats.
A finals del mes d’agost va començar la construcció de l’hort i es va acordar amb Círculo de Cooperación un ajut destinat a impartir classes d’anglès per a les cuidadores i per a material educatiu pel kindergarten.
A finals del mes d’agost vam tornar a Barcelona, des d’aleshores, la supervisió de MalaHome va quedar en mans dels coordinadors, sempre en permanent contacte amb l’equip de Dream Nepal a Barcelona.
Setembre - Novembre
A principis del mes de setembre i a ran de rebre la documentació dels nens de MalaHome va sortir a la llum un problema fruit d’un malentès entre Dream Nepal i PA Nepal: a la casa estaven vivint tres nens que no complien amb el perfil per ser-hi acollits  (tenir la mare a la presó i ningú que se’n pogués fer càrrec) donat que dos d’ells eren orfes i l'altre tenia el seu pare vivint a una altra població, per aquest motiu, aquests tres nens van haver d’abandonar MalaHome a mitjans de mes. Des d’aleshores a MalaHome viuen dotze nens i nenes i estem a l’espera que PA Nepal gestioni la sortida de la presó d’altres tres per a cobrir les places disponibles i que, possiblement, augmentarem a disset.

Durant el mes de setembre i principis d’octubre, coincidint amb la festivitat del Dashain, han començat les visites dels nens i nenes a les seves mares a la presó.

També, des de finals de setembre, hem començat a recollir productes de l’hort, la qual cosa ens permetrà autoabastir-nos de gran part de l’alimentació.
Durant el mes de novembre hem rebut la visita de les nenes de The Kumari Project, que van passar el dia amb els nens i nenes de MalaHome i també la dels pallassos de Smiles for Children i del clown Magí que ens ho van fer passar molt bé amb les seves actuacions.
The Kumari Project i MalaHome
Smiles for children
El clown Magí
Solidaris amb altres causes
Com que a Dream Nepal ens manifestem totalment solidaris amb totes les causes socials, a principis del mes de novembre, els membres de la Junta Directiva, amb altres amics, vam participar a la AIDS World Cycling, solidaritzant-nos amb la lluita contra la SIDA.
Els mercats
Durant aquests messos hem participat al Barcelona Wedding Market i a El Tinglado venent productes de l'artesania nepalí com una forma més de recaptar fons per l'Associació
Tornem a MalaHome
Degut a la necessària sortida de Nepal del Jorge per tal de renovar el seu visat, també, a finals de novembre, el Javier ha tornat a MalaHome per substituir-lo durant un mes.
Durant el mes de desembre, la Marina i la Laura també viatjaran a Nepal per a supervisar alguns aspectes del projecte.
Què passarà al desembre?

Divendres, dia 9 de desembre, Indira Ranamagar serà a Barcelona, i convidada per Dream Nepal, donarà una xerrada a les 19:00 hores, a la Fundació Casa del Tibet on parlarà sobre la seva feina i la col·laboració amb Dream Nepal.

Recorda que l'entrada és gratuïta.
T'hi esperem!
Facebook
Website
Email
Instagram